Dr. Anca-Maria ȘINCAN

Institutul de Cercetări Socio-Umane "Gheorghe Șincai"

Anca-Maria ȘINCAN

Cercetător ştiinţific.

Anca Șincan are un doctorat in istorie la Universitatea Central Europeană de la Budapesta (Ungaria) obținut în 2011 pe tema relației dintre stat și biserică în România comunistă. Are stagii academice de pregătire la Universitatea din Padova (Italia) unde a lucrat cu profesorul Gianpaolo Romanato și Universitatea Oxford (Anglia) unde a colaborat cu regretatul profesor Peter Clarke și Anne Deighton la Institutul pentru Istorie Europeană din Mainz (Germania) și Colegiul Noua Europă din București.

Interesele mele de cercetare sunt axate pe istoria recentă a estului și centrului Europei, istoria istoriografiei, memorie, studii pe religie, secularizare, istoria bisericii. A predat cursuri și a ținut prelegeri la Universitatea Petru Maior, Tîrgu-Mureș (teorie și metodă în cercetarea istorică, religie în relațiile internaționale, dictaturi în comparație), Universitatea București, Facultatea de Știinte Politice, Universitatea Central Europeană (Biserică și modernitate în Estul Europei), a făcut parte din echipe de cercetare pentru proiecte europene (Religions and Values: Central and Eastern European Research Network REVACERN, 2009, Universitatea din Viena), și proiecte naționale CNCSIS (Crossing borders. Insights into the Cultural and Intellectual History of Transylvania, ICSU Gheorghe Șincai - 2011 – 2016; Modernitati Fragmentare: Elite Intelectuale si Transformari Istorice in Romania Contemporana, Institutul de Istorie Nicolae Iorga - 2015 – 2017).

În 2006 a făcut parte din comisia de experți ai Comisiei Prezidențiale pentru Studierea Dictaturii Comuniste în România.Abonează-te la newsletterul Institutului de Cercetări Socio-Umane "Gheorghe Șincai"

© 2016-2022 www.icsumures.ro - Toate drepturile rezervate. Powered by Digitally.Plus